Kai Greene inspirerar

Posted on 2012-10-14 at 09:50 by Bjornljs Comments Off on Kai Greene inspirerar
En mänsklig gestalt i machodjungeln

När man säger ordet “bodybuilder” brukar de flesta människor tänka på excentriska människor som äter anabola steroider och utsätter sina kroppar för allmänt onaturliga saker – även bland de som regelbundet styrketränar på gym med just en snyggare kropp som enda mål.

– Varför är det så?
Kanske för att de bodybuilders man i regel ser på tidningsomslag snarare påminner om något mäktigt djur, när de står där vrålandes och insmorda i olja.
– Inspirerande?
Kanske som en shot av adrenalin eller mental bild för den som ska kliva in på ett extra tungt träningspass.

Men hur nära verkligheten är denna bild?
Vad ger avbilden av denna övermänniska dig egentligen när du knyter skorna inför dagens träning?
Bodybuilding som sport har i hela sin historia varit till stora delar missförstådd, trots att den i grunden handlar om att genom hård träning, sund kost och viljestyrka skapa en stark och vacker kropp.

Möt Kai Greene

Mitt i allt detta finns en ljuspunkt för sporten. En ambassadör om du så vill.
37-årige Kai Greene från Brooklyn, New York har länge varit en doldis bakom stora namn som Jay Cutler och Ronnie Coleman, men har på senare år placerat sig högt i stora tävlingar som Arnold Classic och Mr Olympia.

Han har, till skillnad från många andra i sportens elitskikt, lyckats förmedla en image och ett budskap som jag tror att många “vanliga” människor där ute kan ta till sig:
Inte bara om hur man tränar sig till en vacker kropp, utan även en många kloka tankar och en filosofi om hur man måste våga ta tjuren vid hornen och jobba hårt för de saker som betyder mycket här i livet.

Jag kan av hela mitt hjärta rekommendera denna dokumentär i tre delar:

A day in the life, del 1
A day in the life, del 2
A day in the life, del 3